tiistai 9. tammikuuta 2018

Terveisiä talviunilta

Aika lailla hiljaiseloa on tullut vietettyä mitä tulee kirjoittamiseen ja ajamiseen tietysti. Jamppa meni lokakuun alussa vanhan kaverinsa Volgan kanssa talvilevolle talliin, mihin ei ole järjestetty lainkaan vierailuaikoja. 





Itseänikin hämmästyttää, että minulle on alkanut herätä tarve käydä nostamassa pressun helmaa ja ihan pikkusen vaan kurkistamassa että Jampalla on kaikki hyvin. Johtuukohan se siitä, että ensimmäisen yhteisen kesän jälkeen suhteemme on syventynyt niin sanotusti seuraavalle tasolle. Onneksi lähellä on samanhenkistä seuraa, joka ymmärtää, että noinkin tärkeä kumppani on huomioitava arjessa ja mielellään ihan joka päivä.

Muutenkin haahuilen täällä pimeässä pohjolassa kuin orpo piru. Aiempina vuosina olen tähän aikaan nyppinyt viimeisiä piikkejä aamukammastani. Tänä vuonna päätin jättää Aasian ihmeet ja auringon väliin eli siirtää vuotuisen matkabudjettini kokonaisuudessaan ensi kesän moporeissuille. Jokainen on varmaan jostakin mediasta lukenut ja ymmärtänytkin, että sairaanhoitajan palkalla ei ihan kaikkia haaveitaan pysty toteuttamaan. Pakko priorisoida.


"Talvi" menee hyvin pitkälti villasukissa hipsutellen täällä tapahtumakaupunki Porissa. Sukset on kolmatta vuotta vintillä odottelemassa hiihtokelejä. Harmaana, loskaisena ja pimeänä iltapäivänä tuli lehteiltyä autoliiton kirjaa, joka esittelee muun muassa etelä-Ruotsin parhaat matkailukohteet. Etelä-Ruotsin läpi on siis tarkoitus ajella matkalla kohti vanhaa iloista Tanskanmaata. Innostuneena tutkin että mitäköhän mielenkiintoista siellä matkan varrella voisi oikein bongailla? Hmmm...no Pekka Töpöhännän kotikaupunkia ainakin olisi tarjolla ja Mustanaamion pääkalloluola...

Usko edellä mainitun päätökseni järkevyyteen horjahti. Äkkiä minulle valoa, aurinkoa, hinduja, makuja, hajuja tungosta ja autojen äänitorvia. Nyt! Heti!  


Pientä lohdutusta kuitenkin suo se, että loma häämöttää jo. Hotelli on varattu ja matkakohteena tällä kertaa eksoottinen Helsinki sekä MP 18 moottoripyörämessut. Saattaa sielläkin jotain kuumotusta ja poltetta olla ilmassa. Päähänpistoja, vaikkakaan ei auringosta johtuvia. Luvassa ainakin mahtavaa seuraa, paljon katseltavaa, musaa ja yhdessäoloa. Jospa vaikka sieltä löytyisi. Valoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti