maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevättä lataamassaTulihan se vihdoin.  Aika kaivaa Jamppa talvipeitteiden alta. Tosin ilmojen haltija lykkäsi melko hyytävät pääsiäiskelit tänne Satakuntaan. Aurinko paistaa kutsuvasti, mutta pohjoistuuli nostaa pikku pakkasen purevuusastetta potenssiin monta. Aika on varattuna uusien tassujen asennukseen ja pitkäperjantai vapaata eli ei muuta kuin poika kotiin.

Jamppa on viettänyt talven kylmässä tallissa ja akku kotona vähän lämpimämmässä varastossa. Herra O irrotti akun syksyllä eikä minulle jäänyt tarkempaa mielikuvaa, miten se oli mopossa kiinni. Sen muistan hänen kielenkäytöstään, että ahdas läpi sen täytyy olla. Herää kysymys, miten talveksi irrotettu akku asennetaan takaisin paikoilleen. No, onneksi on youtube-videot. Katselin aamukahvin kanssa parikin videota. Eiköhän niillä pärjää, tallin vuokraisäntä kun oli luvannut myös auttaa asiassa. Tulihan siinä melko lailla kuningatarfiilis, kun kaksi miestä laittaa akkua paikoilleen ja minä siinä päältä vähän neuvoin, että mikä kiinnitetään mihinkin.

Siihen se riemu sitten loppuikin. Jähmeä ja kylmä kone lupasi laiskasti muutaman kerran ja se siitä. Oliko vika sitten akussa vai missä. Jamppa takaisin vällyn alle ja kotiin. Harmitti. Ei muuta kuin koneelle avautumaan. Yamahamies kyselee että oliko bensahana auki ja ryyppy päällä. RYYPPY? Ei voi olla ole todellista. Siitä on aikaa kun olen viimeksi ryyppyllä minkäänlaisia vehkeitä käynnistellyt. Eihän se käynyt edes mielessäni. Ja ei kun fillaroimaan takaisin tallille. Ei auttanut enää, akku tyhjä. Itsekin alkoi tehdä mieli ryyppyä.

Takaisin koneelle. Lähellä asuvalle mopokerholaiselle viesti, että näin tässä nyt kävi. Eihän siinä mennyt kuin vartti, kun olin fillaroinut taas takaisin tallille ja herra R tuli paikalle. Akku laturiin ja pienen etsiskelyn jälkeen löytyi toimiva jakorasia. Tosin ajastimella varustettu mikä tarkoitti sitä, että fillaroin taas edes takaisin kiertämään ajastimeen lisäaikaa. Herra R korjasi viime syksynä irronneen satulankin siinä joutessaan, vasemmalla kädellä. On se niin helppoa kun osaa. Pitkäperjantain pitkät tunnit matelivat hitaasti, sillä näin sieluni silmin miten johdon nokassa oleva Jamppani räjähtää taivaan tuuliin vieden mukanaan talvehtimiskaverinsa, vuokranantajani hienon museoauton. Miten ihmeessä minä siitä selviäisin. Suhteeni sähkölaitteisiin on ehkä...hmmm...hieman mutkikas.

Lopulta kaiken edes takaisin ajelemisen ja lataamisen jälkeen Jamppa suostui käynnistymään. Olihan se aikamoista sinfoniaa korvilleni. Seuraavaksi se jännittävin osuus. Minun piti monen kuukauden tauon jälkeen ajaa reipasta vauhtia maan alta ramppia ylös ja suoraan ajotielle, keskustassa. Asetelma oli herkullinen. Yamaha, nainen ja suljettu ovi jonka takana odottaa pitkä, onnellinen ja toivottavasti kuuma kesä. Pulssi nousi kiitettävästi, mutta oi miten mukavalta tuntui olla jälleen kahdella pyörällä ja ajaa ihastukseni tutulle paikalleen kotipihalle.


Ennen kotiinlähtöä huomasin, että sivulaukun kiinnitysvetoketjusta oli lukko pudonnut. Sehän tiesi taas yhtä pyörälenkkiä tallille ja takaisin. Laturi, pressu ja muut tavarat piti vielä käydä hakemassa. Päivän päätteeksi keitin ison kupin teetä ja kurkistin verkkopankkiin. Uusien renkaitten laitattaminen kun ei ole ihan halvimmasta päästä hommaa. Pankkitililtäni oli yht` äkkiä hävinnyt 1300 euroa. Ai että mihin? Hyvä kysymys…itseäkin vähän jännittää…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti