sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Asennetta!

Tässä verokeskustelujen tiimellyksessä on mielessä käynyt sellaisetkin asiat kuin asennekasvatus ja stereotypiat. Se miten lapset imevät mielikuvia ja asenteita kuin pesusienet. Minulla on hyvin vahva mielikuva, että pesusienet imevät mutta totta puhuen en ole siitä kovinkaan varma…

Perintöprinsessani oli kesällä kovin innoissaan mummun moottoripyörästä. Satulaan piti päästä ja kahvaa vääntää. Hän oli riemuissaan kuultuaan, että saa ajaa sillä, kunhan ”kasvaa isoksi” Aikaa siihen saattaa hetki vierähtää, mutta mitäpä sitä toisen onnellista odotusta heti pilaamaan.Perheessämme on aina luettu Miina ja Manu-kirjoja. Löysin kirjakaupasta Miina ja Manu – Seikkailu Suomessa kirjan jossa seikkaillaan myös täällä Satakunnassa. Yyterissä ja vanhassa Raumassa. Pakkohan se oli ostaa, sillä haluan omalta osaltani herättää lapsen kiinnostusta ympäröivään maailmaan. Sen kiinnostavaan moninaisuuteen ja kulttuurieroihin. Päätin siis aloittaa Raumasta...

Mielessä ei todellakaan käväissyt että minun pitäisi tarkistaa etukäteen tämä Miina ja Manu.Okei, että tämmöinen tilanne tässä heti kärkeen.
Jaaha, nyt meillä on siis motoristirotta joka ei noudata liikennesääntöjä ja on myöskin ilkeä autovaras. Miten on mahdollista lopettaa uuden kirjan lukeminen kesken, ilman että siitä tulee kauhea poru?


 Tarina etenee...


Puolivälissä kirjaa meillä on Pohjois-Suomea myöten virkavallan tuttu, joka on näpistellyt kaupoista ja jolla on ollut hyvin vaikea lapsuus. 


Paha saa toki palkkansa.


Ja katuu, sehän oli kaiketi tarinan opetus. Totta puhuen tässä vaiheessa en itsekään enää muista missä paikkakunnilla käytiin olemassa pahoilla mielin koska ilkeä motoristirotta varasti Miinan ja Manun palkintoauton. Yritin niellä lauseita sieltä ja täältä niin, että ääneen lukemassani lopputulemassa ei tainnut olla juuri mitään järkeä eikä logiikkaa.

Samana viikonloppuna kävimme, teatterin ystäviä kun olemme katsomassa Porin teatterissa Herra Hakkarainen seikkailee. Joka muuten oli erittäin ansiokas ja mainiosti toteutettu lastennäytelmä. Tai no, keskelle pikkukaupungin rauhaa päräyttää kaksi aggressiivista häirikkömotoristia nostamaan kierroksia ja häiritsemään tavallisten kansalaisten unta. Sillä sekunnilla minusta kuoriutui keskivaikea mielensäpahoittaja.

Illalla lapsi istui pitkään hiljaa iltapalalla ja kysyi yht äkkiä "Mummu, kiusaatko sinäkin ihmisiä sillä sun moottoripyörällä?"

Päivän opetus ei kaiketi ollut ihan sitä mitä piti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti